Zavřít reklamu

iPhone 6Všetci vieme, koľko informácií tento rok hovorilo, že iPhone 6 ponúkne displej so zafírovým sklom. A taktiež všetci vieme, že sa tieto „potvrdené informácie“ nepotvrdili. Skutočnosť je taká, že Apple nikdy neplánoval použiť zafír pri iPhone 6 ani pri iPhone 6 Plus. Teraz sa však môžeme dozvedieť, prečo sa zafír neobjavil na iPhone. Prvým a asi aj hlavným dôvodom je fakt, že v súčasnosti je výroba zafírových sklíčok extrémne drahá.

Je až stonásobne drahšia ako výroba klasického sklíčka, ktoré je na iPhone použité v súčasnosti. To by mohlo znamenať, že by bol Apple nútený zdvihnúť cenu iPhone až o 100 dolárov, čo by sa však mohlo negatívne odraziť na predajoch zariadenia. Ďalším dôvodom je fakt, že toto sklíčko je síce extrémne odolné voči poškriabaniu a je extrémne tvrdé, no na druhej strane je veľmi krehké. Ak by Vám telefón so zafírovým sklíčkom padol na displej, je takmer 100% pravdepodobnosť, že ba sa displej roztrieštil a vy by ste si nepekne zarobili.

Zaujímavým faktom je aj to, že by sa toto sklíčko mohlo negatívne odraziť na výdrži batérie, keďže neprepustí toľko svetla a tým pádom by displej potreboval vyšší priemerný jas. Tento fakt je zaujímavým hlavne z pohľadu Apple Watch, kde by sa tým pádom mohlo stať, že by edícia s klasickým sklom mohla mať lepšiu výdrž ako tá, ktorá bude disponovať zafírom. Toto sú teda hlavné dôvody, prečo sa nenachádza zafírové sklo na displeji nových iPhone. Aj keď by to určite znelo skvele, ak by ste mali na displeji druhý najtvrdší nerast na Zemi, teraz sa tak určite nestane a je otázkou, či sa tak stane pri iPhone 6S alebo pri iPhone 7 alebo či vôbec niekedy.

c13a9a580298cc394def04d2011338ad401cfdf5_xlarge_2x

*Zdroj: TIME

Dnes nejčtenější

.