Zavřít reklamu

SiriApple během WWDC 2014 představil funkci, která Siri umožňovala rozpoznat písně použitím databáze oblíbené aplikace Shazam. Ve vydání iOS 8 GM se tato funkce ale kompletně vypařila. Apple ale ujistil, že tato služba by se měla vrátit ve finálním vydání iOS 8 pro veřejnost.

V přechozích betách byla Siri schopna automaticky poslouchat písně vždy, když byla aktivována. To se ale ukázalo jako nešťastné řešení, neboť software často pokládal různé zvuky klimatizace, větru či kýchnutí jako muziku, a tak se tyto zvuky hned snažil identifikovat i poté, co uživatel zadal příkaz.

Ostatní bety tedy přišly s lepším řešením v podobě zrušení automatického poznávání písní a požadováním příkazu ze strany uživatele, který zní “what song is this?”. Tento postup ale v GM verzi (která bývá stejná jako verze pro veřejnost) není k nalezení. Po zadání zmíňeného dotazu se Siri snaží přijít na to, jaká píseň hraje z knihovny uživatele uložené v zařízení, což navíc často skončí tím, že Siri odpoví, že uživatel momentálně žádnou píseň neposlouchá.

To, proč byla funkce z GM verze stažena je záhadou, protože se zdálo, že po použití příkazu vše funguje jak má. Ostatní nové funkce Siri, jako vzbuzení této asistentky pomocí příkazu “Hey Siri”, fungujou bez problému. Je tedy možné, že jde pouze o nějakou chybu v systému, a že se funkce vrátí s oficiálním vydáním iOS 8.

screen-shot-2014-06-02-at-11-22-18-am

Dnes nejčtenější

.