Zavřít reklamu

iPhone_5SZatím co před několika měsíci nikoho příliš nezajímalo, jak velkou část telefonu zabírá jeho displej a hlavním ukazatelem velikosti telefonu byla úhlopříčka displeje, nyní se situace začíná obracet a lidé čím dál tím víc zajímá, jak velkou plochu z předního panelu telefonu vlastně zabírá samotný displej. Uživatelé totiž ostatní plochu telefonu považují za zbytečnou a domnívají se, zcela logicky, že každý milimetr navíc okolo displeje je prostor, který zvětšuje samotný telefon, ale nic jim nepřináší.

Server PhoneArena.com přinesl zajímavý graf, ve kterém ukázal, kolik procent z celkové plochy předního panelu telefonu zabírá jeho displej. Zajímavé je, že iPhone dopadl v tomto hodnocení jako jeden z nejhorších telefonů v současnosti, v tabulce vybraných modelů je dokonce na zcela posledním místě s tím, že displej iPhone 5s zabírá pouze 60,82% plochy předního panelu. PhoneArena.com zařadila do tabulky také iPhone 6 s tím, že výpočet udělala na základě uniklého schéma, o kterém sice nikdo neví zda je pravé, ale všeobecně se předpokládá, že iPhone 6 bude skutečně vypadat tak, jak ukazují úniky informací.

iPhone 6 na tom v poměru velikosti předního panelu a displeje sice bude lépe než jeho předchůdce, stále však bude téměř na samém chvostu tabulky a překoná pouze Samsung Galaxy S5 Mini. iPhone 6, pokud bude vypadat tak jak ukazují veškeré uniklé informace, bude mít displej, který zabere pouze 65,8% předního panelu. Vítěz testu Sharp Aquos Crystal přitom nabízí displej, jehož plocha zabírá 78,42% celkové plochy předního panelu. Druhý v pořadí LG G3 pak nabízí displej zabírající 76,33% celého předního panelu.

smartphones-screen-to-size-chart-5

Dnes nejčtenější

.