Zavřít reklamu

blackberry-messengerMinulý týden jste se mohli dočíst, že iMessage jsou zodpovědné až za 30% veškerého spamu na mobilních zařízeních na světě. Této informace okamžitě využila společnost BlackBerry, která na svém oficiálním blogu zveřejnila článek, ve kterém radí uživatelům iMessage přejít na BlackBerry Messanger, aby přestali dostávat spam. BlackBerry taktéž uvádí pět důvodů, proč je BBM lepší než iMessage a i když musíme uznat že zrovna v těchto pěti bodech má BlackBerry pravdu, nedaří se BBM zaujmout uživatele natolik, aby přestali používat nejen iMessage, ale především služby jako je WhatsApp.

Celkově je v oblasti ochrany proti spamu BBM samozřejmě bezpečnější než iMessage, protože umožňuje používat pro komunikaci pouze kontakty, které máte uloženy ve svém telefonu a není tak možné, aby vám někdo poslal zprávu bez toho, aniž byste jej měli uloženého ve svém přístroji. BBM taktéž není k dispozici pro počítače a tak je pro hackery složité napsat script, který by automaticky odesílal zprávy na BBM. iMessage umožňuje odesílat zprávy komukoli, od koho máte emailovou adresu nebo telefonní číslo, což využívají spameři, jenž kupují kontaktní seznamy a následně odesílají zprávy na adresy ze seznamu. V případě BBM musí být kontakty které si chtějí posílat zprávy navzájem uloženy v telefonu a pokud chcete někomu poslat zprávu, nestačí že si jej uložíte do svého přístroje, ale musí si taktéž on uložit vás.

Blackberry přesto přes BBM denně odešle a přijme přes 10 miliard zpráv, zatím co v případě například WhatsApp je to přes 50 miliard zpráv každý den. Pokud se pak podíváme na App Store, je v USA BBM až na 56 místě v rámci sociálních sítí a messangerů, což taktéž značí, že se boj BBM proti konkurenci příliš nedaří a BBM je zatím spíše okrajovou záležitostí zejména pro uživatele, kteří mají přístroje od společnosti BlackBerry, ale šíření na další platformy se příliš nedaří.

sdf1_blackberry-bbm_design-dev_01

*Zdroj: blogs.blackberry.com

Dnes nejčtenější

.