Zavřít reklamu

macbook-pro-i7-2012Počítače MacBook Pro 15″ a 17″ ze začátku roku 2011 se Applu příliš nepovedly, množství uživatelů si totiž stěžuje na problémy grafického čipu, který způsobuje zhroucení celého systému. Problém je v tom, že tyto počítače již nejsou v záruce a chyba se stále projevu. Apple sice některým uživatelům problém vyřešil i po záruce tím, že jim vyměnil základní desku, což však bylo pro mnoho uživatelů jen dočasným řešením, protože se chyba opět projevila i na nové základní desce, která integruje grafický čip.

Stejný problém jsem měl i já u svého počítače a naštěstí pomohla výměna základní desky, ovšem je samozřejmě nepříjemné, když u MacBooku Pro od kterého očekáváte spolehlivost musíte řešit podobný problém. Uživatelé kteří mají po záruce navíc musí za opravu ve většině případů platit protože počet těch, kterým Apple udělal servis zdarma je značně omezený. Nyní na síti change.org vznikla petice, která požaduje reakci Applu a okamžitou nápravu problému. Petice má v době psaní tohoto článku již téměř 12 000 podpisů, což není malé číslo ani na poměry Applu.

Situace pochopitelně využili také advokáti, konkrétně ze společnosti Whitfield Bryson & Mason LLP, kteří se snaží podat hromadnou žalobu na Apple. Ti se nyní snaží získat od uživatelů s tímto problémem informace, díky kterým může právní společnost podat hromadnou žalobu. Pokud vás tedy podobný problém taktéž trápí, pak podepište výše uvedenou petici a vyplňte dotazník přímo zde.

macbook_pro_2011_graphics_issue

Dnes nejčtenější

.