Zavřít reklamu

Apple včera večer vydal OS X Yosemite Developer Preview 6 a ako už býva zvykom, ani tentoraz sa aktualizácia nezaobišla bezo zmien. Systém má toho totiž pred sebou ešte celkom veľa a Apple sa pochopiteľne sústredí skôr na upravovanie existujúcich vecí, než na pridávanie noviniek, ako to je u iOS. Nová developer preview OS X Yosemite so sebou priniesla viacmenej grafické novinky a jedinou zmenou, ktorá ovplyvní používanie, je možnosť aktivovať odosielanie diagnostických dát a dát o používaní spoločnosti Apple, ktoré sa zobrazí po prvom zapnutí systému. Rovnako sa do systému vrátila funkcia Do Not Disturb.

Apple tentoraz zmenil všetky ikony v menu System Preferences a rovnako došlo k upraveniu ikon v nastaveniach Safari a Mail. Tu si môžu zároveň užívatelia všimnúť novú ikonu pre podpisy, ktorá svojim rukopisom akoby pripomínala meno „Jony“, Jonyho Iva. Okrem toho bola upravená ikona nabíjania batérie vo vrchnej lište, ktorá už nie je totožná s tou na iOS ale je iná a ešte jednoduchšia. Taktiež boli upravené ikony Font Book, Script Editor, Image Capture, Notes, Mission Control, Terminal a rovnako boli zmenené aj ikony pre pevné disky.

Aplikácia Font Book bola potom obohatená o mierne upravený dizajn. Písmo vo vrchných lištách aplikácií bolo mierne zmenšené. Zrejme najvýraznejšiu zmenu predstavuje nové pozadie v Dashboard. Keď teraz užívateľ otvorí Dashboard, dôjde k rozmazaniu pozadia, presne tak ako je tomu napríklad pri notifikačnom centre v iOS alebo pri Launchpade. Nakoniec bola znovu upravená grafika pri zmene jasu a hlasitosti počítača a systém bol tiež obohatený o sériu wallpaperov, ktoré si môžete prehliadnuť v samostatnom článku. Podľa všetkého bola tiež vydaná aktualizácia Xcode 6 beta 6 a tiež mal vyjsť update pre angličtinu v Dictation. Všetky aktualizácie sú dostupné len pre registrovaných vývojárov Apple Developer.

OS X Yosemite dashboard
OS X Yosemite system preferences (1)
OS X Yosemite diagnostics and usage
OS X Yosemite safari preferences
OS X Yosemite mail preferences
OS X Yosemite Font Book, Script Editor, Image Capture

OS X Yosemite volume
OS X Yosemite brightness

OS X Yosemite Do Not Disturb (1)

OS X Yosemite Do Not Disturb (2)

OS X Yosemite battery charging
OS X Yosemite Safari error

OS X Yosemite Notes
OS X Yosemite Terminal

OS X Yosemite hard drive 2OS X Yosemite hard drive 1OS X Yosemite Mission Control

*Zdroj: 9to5mac; MacRumors

Dnes nejčtenější

.