Zavřít reklamu

Steve Jobs zemřelSteve Jobs bol medzi zamestnancami známy ako legenda, ale aj ako tyran, z ktorého vychádzal strach. Svoje o tom vedia ľudia, ktorí mali to šťastie jazdiť so Stevom napríklad vo výťahu. Jobsovi totiž záležalo na kvalite všetkého, čo i len trochu súviselo s Applom a tak kontroloval prácu zamestnancov aj na miestach, kde by to čakali najmenej. Práve kvôli tomu Steve Jobs vždy jedával obed sám, prípadne po boku Jonyho Iva. Ako uviedol jeden zo zamestnancov spoločnosti Apple, pri Jobsovi nechcel nikto sedieť.

Keď totiž Steve prišiel do jedálne Café Macs, pre zamestnancov to znamenalo varovný signál, že by mali čo najskôr dojesť a vrhnúť sa späť do práce. Väčšinou to bolo do 15 minút, ako uviedol bývalý zamestnanec Applu David Black, ktorý tu figuroval ako Senior Consulting Engineer, no ešte predtým zastával viacero ďalších pracovných pozícii. Celkovo strávil v Appli 12 rokov, počas ktorých síce nebol so Stevom v kontakte tak často ako niektorí, zato s ním má ale svoje skúsenosti. Kým bol v čele Applu Steve Jobs, zamestnanci museli byť vždy pripravení odpovedať na otázku „Na čom práve pracuješ?“, ktorú Steve pokladal v momentoch, kedy by ste to čakali najmenej – napríklad vo výťahu pri ceste na obed.

Istý pracovník z Quality Assurance oddelenia spomína na to, ako sa ho Steve opýtal na to, na čom práve pracuje. Odpoveď bola v jeho podaní jednoduchá, „Overujem kvalitu,“ na čo sa ho ale vzápätí Steve opýtal: „Prečo potom ideš smerom dole? Mal by si ísť smerom hore!“ Zamestnanec zbledol od strachu, no vzápätí sa mu uľavilo tak, ako nikdy predtým. „Robím si srandu,“ mu totiž po chvíli povedal Steve. Steva totiž bavilo sledovať reakcie ľudí, obzvlášť ten kľúčový moment, kedy mali na jeho otázku zamestnanci odpovedať. Podobnú historku ako mal pracovník QA oddelenia, mala aj zamestnankyňa HR oddelenia. Tej sa totiž Steve opýtal, či mu môže ukázať svoj projekt priamo vo výťahu.

Apple-CEO-Steve-Jobs-Keynote-Fashion-Evolution
*Zdroj: startitup.sk

Dnes nejčtenější

.