Zavřít reklamu

macbookpro-15-retina-select-20139to5mac pokračuje vo zverejňovaní uniknutých informácií aj naďalej a tentoraz sa zameral na október/říjen 2014. Mesiac po tom, ako Apple predstaví iPhone 6 a vydá iOS 8, spoločnosť totiž čaká ďalší dôležitý mesiac, behom ktorého predstaví nové Macy, nové iPady a vydá OS X Yosemite s úplne novým dizajnom. Lenže tento mesiac nebude len o bežných hardvérových aktualizáciách a o vydaní novej verzie OS X. Spoločnosť má totiž pracovať na úplne novom hardvéri, ktorý bude navrhnutý tak, aby využil nový OS naplno.

Presnejšie by sa malo jednať o nový MacBook s Retina displejom, o ktorom zdroje uviedli, že ponúkne 12-palcový displej a bude oveľa tenší a o trochu ľahší, než MacBook Air. V jeho názve sa schválne neuvádza slovíčko Air, keďže Apple sa ešte nerozhodol, či sa bude jednať o produkt spadajúci do línie MacBook Pro, MacBook Air alebo pôjde o úplne nový MacBook. Telo produktu bude aj naďalej unibody hliníkové, presne tak ako je to u ostatných dvoch modelov.

Ďalším produktom, ktorý určite stojí za zmienku, má byť nový desktopový počítač so 4K displejom. Zatiaľ ale nie je známe, či sa bude jednať o nový druh iMacu alebo o samostatný prístroj, prípadne o Thunderbolt displej, o ktorom sa špekuluje už od minulého roku. Nemôže sa však jednať o priameho nástupcu pre 27-palcový iMac ani o nástupcu pre súčasný Thunderbolt displej, keďže technológia, ktorá umožní Applu zdvojnásobiť rozlíšenie tak, ako je to na ostatných zariadeniach, ešte nie je pripravená na trh.Oba prístroje pritom majú rozlíšenie 2560 × 1440 bodov.

mac-spoilers-imac-retina-launch-01

Vysoká hustota a jemnosť pixelov má byť navrhnutá priamo pre OS X Yosemite, ktorý prináša novú grafiku a grafické prvky, ktoré sú optimalizované primárne pre obrazovky s vysokým rozlíšením, aby bol používateľom poskytnutý dokonalý zážitok. Rovnako má Apple pracovať na aktualizáciách pre iMovie a Final Cut Pro, ktoré prinesú väčšiu podporu pre 4K kamery. Počítače by mali disponovať procesormi Intel Broadwell, no pretože Intel má ešte stále problémy s výrobou nových čipov, nie je vylúčené ani to, že Apple nebude schopný expedovať požadované množstvo počítačov do roku 2015 s tým, že počítače budú obsahovať predinštalovaný OS X Yosemite.

Samotný systém by sa mal dočkať poslednej Developer Preview 29. septembra/září s tým, že po nej nasleduje už len vydanie Golden Master 10. októbra/října a vydanie finálnej verzie pre verejnosť. K tomu dôjde na konci mesiaca a ako uvádzajú zdroje, systém bude opäť dostupný zadarmo. Prekvapením je však, že Apple nakoniec v októbri plánuje organizovať len jednu konferenciu, na ktorej sa bude sústrediť nielen na OS X, ale tiež predstaví fitnes doplnok iWatch, o ktorom sa špekuluje už nejaký ten piatok.

OS X Yosemite Hero
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.