Zavřít reklamu

xiaomi-logoMarketing je dôležitý pre každú spoločnosť na svete a je jedno, či ste Apple alebo Xiaomi. Xiaomi podľa mnohých vybudovalo svoju povesť „čínskeho Applu“ práve na tom, že jeho produkty ponúkajú veľmi podobný užívateľský zážitok ako produkty od Apple, respektíve podobný dizajn. To, čo si väčšina zrejme vyvodí skrátka tak, že Xiaomi kopíruje Apple, ale považuje vedenie čínskej spoločnosti za holý fakt. Ako už ďalej vraví viceprezident Xiaomi Hugo Barra, je to aj o tom, že dizajnéri Xiaomi majú rovnaký vkus ako Jony Ive.

Veľkú pozornosť si Xiaomi získalo pred pár mesiacmi, kedy predstavilo svoj prvý tablet, MiPad. Ten ponúka zhodou okolností 7.9-palcový displej s rozlíšením 2048 × 1536 bodov a 326 ppi, čiže rovnaký displej, aký ponúka iPad mini s Retina displejom. Konštelácia hviezd tiež zapríčinila, že má tablet podobný tvar, podobné rozmery, no nie je hliníkový, ale plastový – a farebný. Presnejšie je dostupný v bielej, modrej, zelenej, žltej a ružovej s tým, že všetky majú tmavý predok, skoro ako iPhone 5c.

xiaomi mipad

Xiaomi však nemá len dizajnérov s podobným vkusom. Podobný vkus ako mal Steve Jobs má aj terajší CEO spoločnosti Xiaomi, ktorý aj tento rok prišiel na pódium v čiernom tričku, modrých džínsoch a bielych teniskách. Obvykle nosí čierny rolák, no teraz bola výnimočná udalosť, pri ktorej bolo treba pozmeniť šatník. Na konci celého predstavenia Xiaomi Mi4 sa totiž objavili slová: „One more thing…“ a za nimi nasledovalo predstavenie Xiaomi MiBand, fitnes náramku s výdržou batérie až 30 dní na jedno nabitie, cenou 13 dolárov a schopnosťou odblokovať telefón. Na oznámenie v tomto štýle ale zareagoval Hugo Barra celkom komicky: „Nie sme jediní, ktorí si prevzali prezentačný štýl Steva Jobsa. Robia to tak všetci.“

Xiaomi one more thing

Aby sme však o Xiaomi nehovorili iba v zlom. Spoločnosť včera predstavila Xiaomi Mi4, o ktorom spoločnosť vraví, že sa bude jednať o najrýchlejší smartfón na trhu s elegantným dizajnom. Ten totiž priniesol vystužené hliníkové telo, ktoré mimo iného slúži aj ako anténa. Práve kvôli nej sa vo vrchnej a spodnej časti telefónu nachádzajú štyri plastové pruhy, cez ktoré prechádza signál. No o tomto telefóne nemôžeme hovoriť ako o nejak veľmi zlom zariadení. Je pravda, že dizajnovo sa čiastočne podobá na iPhone a na Samsung Galaxy S4, zato ale ponúka špičkový hardvér a veľmi objemnú batériu, o akej môžu v Cupertine len snívať. Telefón má totiž batériu s kapacitou 3 080 mAh, čo je kapacita, ktorá hravo vysmeje batériu s kapacitou 1 800 mAh, ktorá by sa mala objaviť v novom iPhone 6, ak sú špekulácie pravdivé. Ďalej ale obsahuje Snapdragon 801 s 3 GB RAM, 13-megapixelový zadný fotoaparát a 8-megapixelový predný fotoaparát a nakoniec 5-palcový Full HD displej. Cena telefónu je stanovená iba na 320 dolárov.

Xiaomi Mi4
*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.