Zavřít reklamu

iPad_airČínske spravodajstvo dnes prišlo s dvojicou špekulácií, ktoré súvisia s budúcnosťou tabletov iPad. Apple si má byť vedomý toho, že minuloročný iPad Air a iPad mini s Retina displejom nepriniesli žiadne ohromujúce novinky, ako napríklad Touch ID a to sa odrazilo na ich slabších predajoch. Apple sa však mal poučiť z predošlých chýb a preto plánuje uviesť na trh tento rok iPad mini 3. generácie, ktorý už ponúkne viac X faktorov, než len Retina displej. Samozrejmosťou je Touch ID, ktoré sa očakávalo už minulý rok.

Ten by mal byť dostupný nielen na iPade mini, ale tiež na iPade Air 2. generácie, ktorý by podľa najnovších únikov mal ponúknuť drobnú zmenu dizajnu a mal by byť dokonca o trochu tenší, než minuloročný model. Ak však vravíme o iPade mini, potom Apple zachádza s tenkosťou ďalej, než u iPadu Air. Podľa najnovšieho tvrdenia má byť totiž iPad mini 3. generácie až o 30% tenší, než predošlý model, čo znamená, že by bol tenký iba 5,25 milimetra, zatiaľ čo súčasný model má hrúbku 7,5 milimetra. iPad mini bude zároveň obsahovať nový procesor Apple A8, ktorý má byť energeticky úspornejší, než jeho predchodca a tak je možné, že toto umožní Applu vyrobiť tenší tablet. Či by bol ale tablet tak tenký ako sa vraví, je diskutabilné, keďže minuloročný model musel byť nepatrne hrubší kvôli Retina displeju.

Apple chce tiež predísť stagnujúcim predajom tabletov a to tak, že budúci rok predstaví iPad Pro s 12,9-palcovým displejom. Jedná sa tak v konečnom dôsledku o zariadenie, o ktorom sa špekulovalo už minulý rok s tým, že budúci rok by sme ho ale mohli už vidieť v hmotnej podobe. Na existenciu obrovského iPadu poukázal viceprezident DisplaySearch pre čínsky trh, David Hsieh, ktorý tvrdí, že prístroj vyjde budúci rok, čo ale nekorešponduje s dávnejšími špekuláciami o tom, že prístroj vyjde už v treťom alebo štvrtom štvrťroku 2014. Väčší iPad by však predstavoval konkurenciu pre MacBook Air s Retina displejom, ktorý má ponúknuť 12-palcový displej a má údajne vyjsť tento rok. Je teda otázkou, o čo sa vlastne jedná a či špekulácie nevznikajú len na základe toho, že by MacBook Air s Retina displejom mal ponúknuť displej s rovnakou hustotou pixelov ako má súčasný iPad Air – 264 ppi. Veľká obrazovka by tiež bola ideálnym dôvodom, prečo Apple pripravuje plnohodnotný multitasking pre iPad do iOS 8.

iPad mini 2 versus 3
*Zdroj: GforGames

Dnes nejčtenější

.