Zavřít reklamu

Apple-storeKalifornský soudce podpořil žalobu zaměstnanců společnosti Apple, kteří se rozhodli podat hromadnou žalobu na svého zaměstnavatele. Rozhodnutí soudce znamená, že se bude tento případ dále projednávat a zaměstnanci tak mají nárok v případě pozitivního rozhodnutí soudu na odměnu. Případ se týká 20 000 až 21 000 bývalých i současných zaměstnanců Applu, kteří pracují přímo v Kalifornii. Zaměstnanci Apple obviňují z toho, že jim neposkytl včasné přestávky na jídlo, včasné přestávky na odpočinek a mzda nebyla vyplácena v termínech, které uváděla smlouva.

Zaměstnanci nyní požadují úroky z každého dne kdy jim mzda nebyla vyplacena včas, chtějí aby Apple zaplatil veškeré náklady na právní zastoupení, sankce, náklady spojené se žalobou a také se veřejně omluvil. Žalobu původně podala čtveřice bývalých zaměstnanců Applu, kteří pracovali ve firemní síti kamenných prodejen Apple Store, ovšem jak se později ukázalo, bude mít soudní rozhodnutí vliv na 20 až 21 tisíc zaměstnanců, kteří pracovali nebo doposud pracují ve společnosti Apple.

Zaměstnanci obviňují Apple například z toho, že museli pracovat pět hodin v kuse bez přestávky na jídlo nebo z toho, že Applu trvalo i několik týdnů, než poslal mzdu na jejich účty. Apple čelí taktéž žalobě skupiny zaměstnanců, kteří jej obviňují z toho, že při kontrolách svých osobních věcí museli často čekat i desítky minut, než je vedoucí pracovník zkontroluje a přicházeli tak o část svého volného času. Pracovat pro Apple je tedy jak se zdá skutečně lukrativní, ovšem musíte být na žebříčku společnosti trošku jinde, než na nejnižších pozicích.

Apple store France 08

*Zdroj: venturebeat.com

Dnes nejčtenější

.