Zavřít reklamu

iTimeNa internet se dostal extrémně zajímavý patent iTime od společnosti Apple, který dnes zveřejnil americký patentový úřad US Patent and Trademark Office. Dnes zveřejněný patent je totiž prozatím nejsilnějším důkazem o tom, že Apple pracuje na inteligentních hodinkách. Patent byl poprvé podán v roce 2011 a popisuje zařízení připomínající designem inteligentní hodinky Pebble. Hodinky popsané v patentu slouží jako oznamovací systém pro notifikace ze zařízení společnosti Apple, jako je iPhone, iPad, iPod touch nebo Mac s tím, že k propojení mezi ostatními zařízeními a hodinkami dochází pomocí rozhraní Bluetooth.

Oznámení je odesláno z vašeho zařízení do hodinek, které vás na událost upozorní pomocí vibrační, vizuální nebo hlasové notifikace. Uživatel pak má možnost odpovědět na upozornění nebo k nim přistoupit přímo pomocí hodinek a to buď za pomocí displeje nebo hlasového ovládání, tedy Siri. Hodinky zároveň slouží jako Remote zařízení, pomocí kterého je možné ovládat například iTunes.

Patent však vizuálně působí mnohem více než jako samostatné zařízení, jako způsob jakým využít šestou generaci iPod nano, kterou si mnoho lidí oblíbilo právě pro nošení na zápěstí. Patent totiž ukazuje náramek, do kterého je možné přístroj vložit a připnout na zápěstí. Zajímavé je, že Apple toto zařízení nenazývá tak jak si novináři v poslední době oblíbili, tedy iWatch, ale nese název iTime.

iTime
iTime Apple patent
Apple patent iTime

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.