Zavřít reklamu

SUE WAGNER AppleSpolečnost Apple dnes oznámila, že se Susan L. Wagner, spoluzakladatelka a ředitelka investiční skupiny BlackRock, stává členem představenstva společnosti Apple. To naopak opustí Bill Campbell, který je nejdéle působícím členem, jenž odchází do důchodu po 17 letech. Wagner spoluzaložila BlackRock v roce 1988 a pomohla se ji stát jednou z nejúspěšnějších světových investičních společností ve které držela celou řadu vedoucích pozic, včetně pozice místopředsedy. I nadále bude sloužit v radě BlackRock a DSP BlackRock, stejně jako bude přednášet na Swiss RE, Wellesley Collage a Hackley school.

„Sue je průkopníkem ve finančním odvětví a my jsme rádi, že ji můžeme přivítat v představenstvu Applu,“ uvedl Tim Cook, generální ředitel společnosti. „Věříme, že její velké zkušenosti a to zejména v M&A a budování globálního obchodu v rámci rozvinutých i rozvíjejících se trhů, budou nesmírně cenné pro Apple v jeho růstu po celém světě,“ dodal Cook. „Udělali jsme vyčerpávající hledání někoho, kdo by ještě íc posílil naši společnost v pozadí a jsme potěšeni, že jmse našli tak vynikajícího jednotlivce. Jsme si jistý, že Sue bude mít významný a pozitivní dopad na naši společnost,“ uvedl Art Levinson, předseda představenstva společnosti Apple.

Vždy jsem obdivovala Apple pro jeho inovativní produkty a dynamické vedení týmu a jsem poctěna tím, že se připojím k představenstvu. Mám obrovskou úctu k Timovi, jeho umění a k ostatním členům představenstva a těším se na spolupráci s nimi, uvedla Sue Wagner.Sue absolvovala s vyznamenáním Wellesley College v oboru angličtiny a ekonomie, získala titul MBA v oboru financí na University of Chicago a byla uznána magazínem Fortune jako jedna z 50 nejvlivnějších žen v oblasti podnikání.

Dnes nejčtenější

.