Zavřít reklamu

Journal Du Lapin sa dopracoval k jednému z predprodukčných inštrukčných manuálov spoločnosti Apple. Takéto manuály sú súčasťou balení testovacích vzoriek produktov, ktoré má Apple v pláne ešte len testovať a tak z nich môže odstrániť funkcie, ktoré sa tu potenciálne mohli objaviť. Inak tomu nebolo ani v prípade AirPort Express, kde podľa uniknutého manuálu spoločnosť plánovala zaviesť podporu pre externé pevné disky.

V dokumente sa spomína, že USB port na zadnej strane AirPortu mohol slúžiť práve k tomu, aby si tam užívatelia pripojili externý USB disk alebo USB kľúč. Očakáva sa však, že disky budú mať svoj vlastný zdroj napájania, no v prípade menších diskov by si disky vystačili aj s energiou, ktorú dostanú cez USB port. Výsledkom by ale bolo, že užívatelia by mohli pristupovať k takémuto úložisku cez všetky pripojené počítače. Lenže snaha odlíšiť základný AirPort Express a AirPort Extreme spôsobila svoje – užívatelia teraz môžu využívať na ukladanie dát do osobného cloudu len AirPort Extreme, v ktorom sa navyše ukrýva dostatok priestoru a porty na pripojenie interného pevného disku.

AirPort Extreme má totiž rovnakú stavbu ako AirPort Time Capsule. Apple naposledy aktualizoval AirPort Express v júni/červnu 2012 na WWDC, vďaka čomu to už budú dva roky od jeho aktualizácie. AirPort Express tak zatiaľ nepodporuje 802.11ac, zatiaľ čo ostatné modely áno. Dôvodom je podľa špekulácií to, že Apple pracuje na novej Apple TV, ktorá okrem výkonnejšieho hardvéru a podpory App Store prinesie funkcionalitu z AirPort Express a bude fungovať aj ako WiFi router.

*Zdroj: Journal Du Lapin

Dnes nejčtenější

.