Zavřít reklamu

Společnost Transcend představila nové rozšiřtující karty JetDrive Lite, které dokáží zvýší kapacitu počítačů MacBook Air a MacBook Pro s Retina displejem až o 128GB. Tyto počítače přitom není možné běžnou výměnou interního disku rozšířit o další úložné místo. Obzvláště u Macbooku Air pak mohou uživatelé často zjistit, že kapacita disku zkrátka nestačí. V tom případě se však nabízí nová možnost, jak rozšířit místo o 128GB za cenu necelých 2000Kč, což je poměrně zajímavé řešení i z pohledu ceny a výkonu.

Karty JetDrive Lite jsou vytvořeny s ohledem na design počítače Macbook a tak po jejich zasunutí z počítače nic nevykukuje a neruší jeho design. Samotná karta vsunutá do těla počítače působí jako záslepka proti prachu a nijak nekazí dojem ze samotného stroje. Rychlost zápisu a čtení je pak 95MB/s při čtení a 60MB/s pro zápis. Pokud navíc nešťastnou náhodou dojde k poškození počítače například tím, že jej někde utopíte, o svoji kartu se bát nemusíte, ta je totiž voděodolná a dokáže přežít i v případě, kdy ji ponoříte do sklenice s vodou.

JetDrive

Cena za 64GB verzi karty je 49$, tedy zhruba 1000Kč a za 128GB kartu zaplatíte 99$, tedy zhruba 2000Kč. Pokud tedy chcete buď rozšířit paměť svého počítače nebo mít neustále k dispozici prostor na zálohování důležitých dokumentů, který vydrží i v případě nějaké té vážnější nehody vašeho počítače, pak je JetDrive Lite skutečně zajímavým řešením a to nejen kvůli ceně, ale také kvůli designu a odolnosti samotné karty. Je jasné, že do klasického počítače můžete za stejnou cenu sehnat klasický disk s pamětí přes 1TB, ovšem berte ohled na to, že se zde stále bavíme o paměťových kartách, které jsou mnohonásobně dražší než klasické disky. Objednávat JetDrive Lite můžete přímo zde.

Dnes nejčtenější

.