Zavřít reklamu

Microsoft vypočul najčastejšie sťažnosti užívateľov Office for iPad a preto obohatil kancelársku sadu o podporu pre AirPrint tlačiarne. Užívatelia aplikácií Word, Excel a PowerPoint na iPade tak odteraz môžu tlačiť dokumenty, tabuľky a prezentácie bezdrôtovo bez toho, aby najprv museli svoje dokumenty synchronizovať s OneDrive na počítači. Po boku tejto zmeny však aktualizácia prináša aj niekoľko ďalších zmien, ktoré sa týkajú hlavne aplikácií Excel a PowerPoint. Nechýba ani oprava chýb.

Aktualizácia Office pre iPad so sebou priniesla podporu pre AutoFit, funkciu, ktorá umožní užívateľom upraviť viacero radov a stĺpcov naraz. Microsoft tu rovnako vyriešil problém s funkčnosťou hypertextových odkazov odkazujúcich na objekty v tom istom zošite. Funkcia teraz už podľa slov Microsoftu funguje tak, ako má. PowerPoint bol pre zmenu obohatený o SmartGuides, čiže o skryté pomocné čiary, ktoré užívateľovi pomáhajú precízne naformátovať obrázky a objekty v prezentácií. Súčasne s tým Microsoft zlepšil podporu pre druhotné displeje počas prezentovania.

Microsoft na svojom blogu tvrdí, že aplikáciu si do dnešného dňa stiahli milióny ľudí, pričom tisícky z nich odoslali Microsoftu žiadosti o pridanie nových funkcií. Microsoft si je vedomý týchto spätných väzieb a preto tvrdí, že v budúcnosti plánuje obohatiť Office pre iPad o niekoľko ďalších možností, ktoré užívatelia požadujú. Vraví dokonca, že už teraz pracuje na ďalšej aktualizácii, ktorá prinesie nové funkcie. Aby bolo možné plne používať tieto tri aplikácie, potom je vyžadované predplatné Office 365 Personal, Office 365 Home, Office 365 University alebo iné.

iPad_office
office_for_ipad
Office_iPad
word_for_ipad

Dnes nejčtenější

.