Zavřít reklamu

Pokud často cestujete a nosíte svůj Lightning kabel stále u sebe, brzy zjistíte, že se nejedná zrovna o nejodolnější materiál na světě a kabel je potřeba čas od času vyměnit za nový. Cena lehce pod 500Kč pak jistě nepotěší nikoho, komu se kabel zničil nebo zkrátka potřebuje nový z jakéhokoli jiného důvodu. Existují desítky řešení od společností třetích stran, které však mnohdy mají značné problémy s kompatibilitou. Když jsem dostal kabel s magnetickou koncovkou, první čeho jsme se bál vzhledem k jeho nízké ceně byla právě kompatibilita. Ovšem jak iPhone, tak i iPad s iOS 7.1 nabíjí bez sebemenších problémů, pojďme se na něj tedy podívat.

Magnetický kabel spočívá v tom, že lze oba jeho konce spojit pomocí magnetu, je však důležité myslet na to, že magnet sice koncovky spojí, ovšem nelze jej použít například jako přívěšek na klíče, na to je magnet příliš slabý. Plochý kabel současně s magnetickým sepnutím zabraňuje jakémukoli překroucení nebo zamotání, čemuž nahrává také fakt, že celý kabel je pokryt měkkou pryží. Osobně se mi líbí barevné provedení, která jsou k dispozici s tím, že si každý vybere barvu přesně dle svého gusta. Za nevýhodu lze pak označit fakt, že koncovka okolo Lightning konektoru je větší než u klasického Apple Lightning kabelu a tak je nutné pamatovat na to, že pokud máte obal na iPhone nebo iPad s opravdu malým výřezem na Lightning konektor, nemusí kabel fungovat spolu s obalem.

apple_lightning_cable

Pokud tedy hledáte Lightning kabel, který vypadá stylově, můžete si být jisti jeho 100% kompatibilitou se všemi Apple produkty a stojí méně než 200kč, pak je tento kabel vhodný právě pro vás. S cenou 199Kč se jedná o skvělého společníka v případě, kdy běžnému kabelu od Applu dochází dech a nechcete investovat dalších 500Kč za originální kabel. Kabel s magnetickým smart-klipem můžete zakoupit přímo zde.

  • Kabel smart-klip zakoupíte za cenu 199Kč přímo zde.
apple_lightning

Vlastnosti

  • Smart-klip umožňuje snadné skládání
  • Malý, skladný, ideální do kabelky, tašky nebo na cesty
  • Stylový design v pěti barvách – modrá, žlutá, šedá, růžová, oranžová
  • Magnet umístěný do obou portů drží konce kabelu pohromadě, když kabel nepoužíváte
  • Délka kabelu 22,5 cm
  • k dispozici jsou koncovky 30pin, Lightning a Micro USB
lightning

Dnes nejčtenější

.