Zavřít reklamu

Operačný systém Android rozpútal medzi Apple a Google vojnu, ktorej výsledkom bolo, že Apple zo svojho systému odstránil aplikácie YouTube a Google Maps. Súčasný stav medzi dvoma spoločnosťami očividne vyhovuje riaditeľke konkurenčného Yahoo!, ktoré má v pláne uzavrieť dohodu s Apple o tom, že práve jeho vyhľadávač sa stane hlavným vyhľadávačom v systéme iOS. Tomu prispôsobuje aj svoje vyhľadávacie služby a Yahoo! preto začalo pracovať na projektoch „Fast Break“ a „Curveball“, ktoré úzko súvisia s mobilným vyhľadávaním v službe Yahoo!.

Projekty sú zatiaľ interné, no CEO Marissa Mayer už pripravuje detailné prezentácie pre vedenie spoločnosti Apple, kde popíše, ako by malo vyzerať jej nové mobilné vyhľadávanie. Mayerová do diskusií zapojila aj šéfdizajnéra Applu Jonyho Iva, ktorý je tak po boku ostatných senior viceprezidentov plne oboznámený s plánmi. Istý zdroj tvrdí, že aby Mayerová presvedčila Apple, bude musieť spraviť veľa vecí, nie len ukázať obrázky, keďže Apple chce poskytovať tú najlepšiu užívateľskú skúsenosť. Správa o tom, že by Apple mohol opustiť Google nadobro v prospech Yahoo, prichádza prakticky rok po tom, ako WSJ zverejnil, že Yahoo chce poskytovať Applu viac služieb, než len vyhľadávanie informácií o akciách a počasí. Výsledkom ich spolupráce je aj to, že Apple do iOS 7 zakomponoval službu Flickr.

Lenže situácia je v prípade operačného systému iOS 7 pomerne zložitá, pokiaľ ide o poskytovateľov obsahu. Google je predvoleným vyhľadávačom v Safari, Yahoo poskytuje informácie o počasí a akciách a Microsoft Bing pre zmenu slúži na vyhľadávanie cez Siri. Yahoo sa chce navyše oddialiť od spoločnosti Microsoft z toho dôvodu, že jeho služba Bing pre Yahoo predstavuje konkurenciu a zvolenie Yahoo ako natívneho vyhľadávania by bola prospešná. Nakoniec, všetky tri vyhľadávače sú k dispozícii aj pre Safari, avšak užívateľ si musí sám zvoliť, ktorý z nich chce používať.

apple-yahoo
*Zdroj: Re/code

Dnes nejčtenější

.