Zavřít reklamu

Francúzsky server FrAndroid.com priniesol nový rozhovor so šéfom Android divízie spoločnosti Google Sundarom Pichaiom, kde sa okrem iného redakcia opýtala aj na bezpečnosť systému Android. Operačný systém spoločnosti Google je totiž všeobecne známy tým, že je preň dostupných mnoho vírusov. Odpoveď Pichaia na túto otázku však bola prinajmenšom prekvapivá. Nejednalo sa totiž o žiadne PR reči, ale o celkom úprimnú odpoveď.

„Nemôžeme zaručiť, že bol Android navrhnutý tak, aby bol bezpečný. Bol totiž navrhnutý tak, aby ponúkol viac slobody. Keď ľudia vravia o 90% malware pre Android, musia brať do úvahy aj ten fakt, že je to najpopulárnejší operačný systém na svete. Keby som mal spoločnosť založenú na tvorbu vírusov, tiež by som svoje hrozby vytváral pre Android,“ odhaľuje Sundar Pichai v rozhovore na veľtrhu Mobile World Congress.

Rovnako prekvapivá bola aj jeho odpoveď na otázku, čo si myslí o Samsungu. Pichai vyhlásil, že spolupráca so Samsungom je najnudnejšia, aká len môže byť. Bol by radšej, keby hodinky Gear 2 fungovali na operačnom systéme Android. Nové hodinky od Samsungu fungujú na operačnom systéme Tizen OS, ktorý je snahou Samsungu vyvinúť vlastný operačný systém. Na systéme pritom pracuje s niekoľkými ďalšími výrobcami telefónov a s mobilnými operátormi, vrátane NTT DoCoMo. Samsung chce svoj operačný systém nasadiť do takej pozície, v akej je iOS u Apple a Windows Phone u Microsoftu. Napriek tejto snahe si je však Pichai už teraz istý, že budúcoročný vlajkový model Samsung Galaxy S6 bude využívať Android.

*Zdroj: FrAndroid.com

Dnes nejčtenější

.