Zavřít reklamu

Kedy vyjde jailbreak pre iOS 7? Verte či nie, práve toto je jedna z otázok, ktoré dnes trápia užívateľov, ktorí vlastnia jailbreaknuté zariadenia, no zároveň by chceli začať používať najnovší systém od Apple. Podľa doterajších informácií by sa mal o jailbreak pre iOS 7 postarať hackerský tím evad3rs, no ani ten to nemá veľmi ľahké. Ako totiž tvrdí hacker i0n1c na svojom Twitteri, niekto mal tímu ukradnúť prototyp jailbreaku a mal ho predať neznámemu súkromníkovi.

Hneď po zverejnení tohto tweetu sa internetom začali šíriť obavy, že môže dôjsť k odloženiu vývoja jailbreaku a dokonca sa objavili tvrdenia, že sa jailbreak nemusí objaviť vôbec. Konieckoncov tím  evad3rs stojaci za jailbreakom evasi0n sa už dlhší čas neozval a nedal o sebe vedieť. To však neznamená, že tím neexistuje a práve preto sa redaktor magazínu iDesignTimes rozhodol kontaktovať člena tímu, známeho pod prezívkou @pod2g. Ten mu na otázku, či došlo k odcudzeniu know-how pre vytvorenie iOS 7 jailbreaku, odpovedal so smiechom: „Je to úplná pi***ina.“ Zároveň tiež potvrdil, že aj keď evad3rs nezverejnili nič nové, naďalej pracujú na jailbreaku pre zariadenia s iOS 7. Vývoj však podľa pod2g trvá pomerne dlho.

V konečnom dôsledku sa tak jedná o ďalšiu klamlivú špekuláciu, ktorá pochádza od renomovaného hackera. i0n1c je známy tým, že aj napriek svojim ohromným skúsenostiam z hľadiska vývoja jailbreaku mnohokrát získa pozornosť vďaka tvrdeniam, ktoré v danej dobe nie je možné nijak potvrdiť. Kedy však môže vyjsť jailbreak pre iOS 7? Kým dávnejšie  dominovali tvrdenia, že sa jailbreak podarí vytvoriť ešte pred koncom roku 2013, v súčasnosti to skôr vyzerá tak, že sa vydanie jailbreaku odohrá až v budúcich mesiacoch, podobne ako tomu bolo pri iOS 6. Prvý jailbreak pre systém iOS 6, evasi0n od evad3rs, totiž vyšiel 4.2.2013 pre všetky podporované zariadenia, od iPhone 3GS po iPad mini. Nový jailbreak by mal podporovať všetky zariadenia so systémom iOS 7.0 až iOS 7.0.4, no nie je známe, či bude podporovať iOS 7.1 a novšie vydania.

evaders
*Zdroj: iDesignTimes.com

Dnes nejčtenější

.