Zavřít reklamu

V letošním roce nám opět prošlo pod rukami nespočet produktů souvisejících s Applem. Některé produkty skutečně stály za to, o jiné bychom naopak už ani prstem nezavadili. Pečlivě jsme přemýšleli nad tím, které produkty můžeme doporučit našim zákazníkům a shodli jsme se v tom, že si každý z vás může udělat přehled na základě naší stránky se všemi recenzemi, kterou naleznete přímo zde. Abychom však ještě více ulehčili váš výběr, sestavili jsme žebříček produktů v různých cenových relacích, které se rozhodně vyplatí koupit jako Vánoční dárek pro vaše kamarády, rodinu nebo obchodní partnery.

Předem upozorňujeme, že součástí níže uvedeného výběru jsou jen produkty, které jsme sami testovali a dokážeme posoudit jejich kvalitu. Nejedná se o nejdražší ani o nejnovější produkty v daných kategoriích, ale o produkty, které dokáží přinést potěšení, patřičnou kvalitu a také něco navíc. Samozřejmě existuje řada dalších produktů, které mohou být tím nejlepším dárkem pro vaše blízké, ovšem my vybíráme jen z těch, které jsme měli možnost otestovat na vlastní kůži.

Produkty společnosti Apple

iPhone 5s
Apple v letošním roce sice nepředstavil zcela novou řadu iPhone, ale inovace kterých se dočkal loňský model jsou dostatečné na to, aby si iPhone 5s vybojoval jasnou pozici v našem výběru Vánočních dárků. Největší novinkou v případě iPhone 5s je 64-bitový procesor Apple A7, který zaručuje že si kupujete přístroj, který dokáže pracovat s nejnovějšími aplikacemi a operačním systémem iOS i za několik let. Pokud rádi fotíte, pak vás jistě potěší vylepšená optika, duální blesk nebo možnost natáčet zpomalené záběry. Výhodou je pak také nový koprocesor M7, který můžete využít nejen při sportování. Více informací o iPhone 5s se dočtete v recenzi přímo zde.

iPad mini s Retina displejem
iPad mini přinesl u své druhé generace očekávaný Retina displej se stejným počtem pixelů na palec, jakým disponuje iPhone. Kromě toho se však iPad mini, iPad Air a iPhone 5s dočkaly poprvé v historii sjednocení výkonu a tak i nový iPad mini s Retina displejem disponuje 64-bitovým procesorem Apple A7. Pokud si koupíte dnes iPad mini, kupujete si budoucnost a kupujete si přístroj, který nabízí nekompromisní výkon, kvalitní displej a deseti hodinovou výdrž na baterii, což jsem přesvědčen, že bude většině lidem stačit na několik příštích let. Osobně jsem v iPadu mini 2. generace nalezl vše, co jsme od tabletu očekával. Celou recenzi iPadu mini s Retina displejem si můžete přečíst přímo zde.

Recenze iPad Air
V případě iPadu Air platí zcela to stejné, co u iPadu mini, jediný rozdíl je v jeho velikosti a tak pokud chcete někoho obdarovat, pak pamatujte na to, jakým způsobem bude tablet používat. Pokud jej každý den bude nosit v batohu, je rozhodně vhodnější koupit iPad mini. Pokud naopak bude iPad ležet na stole s tím, že jej budete používat například při sledování televizoru, pak je vhodnější variantou iPad Air, ten ocení také všichni, kteří chtějí něco tvořit nebo prezentovat například své návrhy nebo fotografie zákazníkům. Výkon procesoru Apple A7, Retina displej a výdrž deset hodin na jedno nabití, jim v tom jen a jen pomohou. Celou recenzi iPadu Air si můžete přečíst přímo zde.

MacBook, iMac
Apple v letošním roce postupně inovoval celou řadu počítačů Mac s výjimkou Mac mini, i když jsme přímo tyto počítače nerecenzovali kvůli tomu, že se v podstatě zlepšil jen jejich výkon, jsme přesvědčeni, že jsou vhodným dárkem pro každého, kdo má již příliš starý počítač s OS X nebo se chystá přejít například z Windows. Počítače Mac však v letošním roce nepřinesly příliš argumentů, proč by si je měl koupit i ten, kdo má například loňské nebo předloňské modely, to však asi nebylo ani jejich cílem. Potěší především výrazné zvýšení životnosti baterie u MacBook Air a přidání výkonu u ostatních počítačů v podobě procesorů Haswell.

ipad-air-ipad-mini

Audio technika

Apple EarPods
Apple nevydává nové sluchátka každý den a ty nové navíc přináší za cenu, za kterou si je může dovolit skutečně každý. Pokud se podíváte na sluchátka za cenu 29€, možná najdete o trošku lepší s o trošičku lepším zvukem, ale tady jde přece o to, že jsou to sluchátka Apple a hrají proklatě dobře za tu cenu. Proto pokud chcete někoho potěšit něčím Apple a zároveň nechcete investovat tisíce korun, sluchátka EarPods neurazí zvukem a zároveň potěší designem a milovníky Apple produktů pak také logem. Na druhou stranu je potřeba dávat pozor na to, zda ten koho se chystáte obdarovat nemá iPhone 5s nebo si jej neplánuje koupit, u toho jsou totiž sluchátka EarPods součástí balení.

AKG K242
Zde se již posouváme na trošku jiný level než v případě sluchátek od společnosti Apple, ovšem jedná se o skutečně dobře hrající a neuvěřitelně pohodlné sluchátka pro domácí poslech, které ocení každý milovník hudby, jenž si chce v poklidu vychutnat svá oblíbená alba. Za letošní rok a v podstatě vlastně ani nikdy předtím, jsem neměl možnost poslouchat sluchátka, která nejen že skvěle hrají, ale zároveň poskytují takové pohodlí jako právě tyto AKG. Jedná se o skutečně jedinečné spojení kvality zvuku, pohodlí při nošení a ceny, ostatně přesvědčte se přímo v naší recenzi.

Harman/Kardon SoundStick Wireless
Společnost Harman Kardon v současné době již vyrábí skutečně ohromné množství produktů a to v různých cenových relacích, žádný z nich však není tak jedinečný jako SoundStick. I když se na první pohled může zdát, že tyto reproduktory dokáží nabídnout pouze pěkný design, opak je pravdou a spokojeni budete také s jejich čistým zvukem. Ten je vyvážený tak, aby poskytoval co nejčistější přednes a nedával přednost žádným tónů vašich oblíbených skladeb. Milovníky čistého designu i zvuku určitě potěšíte SoundSticky od společnosti Harman/Kardon. Celou recenzi na tyto jedinečné reproduktory naleznete přímo zde.

JBL Micro Wireless
Nejsem přílišný fanoušek přenosných nebo dockovacích reproduktorů a zastávám názor, že pokud si chce člověk poslechnout hudbu, má si ji vychutnat a to bezesporu lze nejen na těch nejdražších sestavách, ale i na sluchátkách nebo klasických reproduktorech za běžnou cenu. Pokud však prahnete po poslechu někde venku, kdekoli a kdykoli, pak je JBL Micro asi tím nejlepším, co jsme kdy testovali, co se poměru velikosti, kvality zvuku a výdrže na baterii týká. JBL Micro nabízí skutečně ojedinělý design, díky kterému reproduktor strčíte i do těsné kapsy a může vám dělat společnost kdekoli a kdykoli. Díky Bluetooth technologii pak nemusíte řešit ani problémy s kabely. Více se dozvíte v naší recenzi přímo zde.

Marley Redemption Song IE Mist
Pokud prahnete po něčem skutečně nekonvenčním, ale zároveň se nechcete vzdát kvality při poslechu, pak jsou sluchátka od syna Boba Marleyho tím pravím, čím upoutáte pozornost. Celá sluchátka jsou v jak jinak, než v Reagge stylu a snaží se z zaujmout nejen designem, ale i materiály, ze kterých jsou vyrobena. Mezi ty patří například pravé dřevo nebo látková textilie. Všechny sluchátka jsou navíc vyráběna s ohledem na přírodu a tak kromě toho, že budete nosit něco co skutečně zaujme vaše okolí, získáte také pocit, že jste nezatížili planetu. Recenzi si můžete přečíst přímo zde.

RHA MA450i
Pokud hledáte sluchátka, díky kterým i v době, kdy neposloucháte hudbu neslyšíte jediný ruch z okolí, pak jste na správné adrese. RHA je pro většinu lidí pravděpodobně neznámá společnost, ovšem v momentě, kdy jsme měl tu čest otestovat sluchátka na poněkud dobrodružné cestě vlakem, kterou popisujeme přímo zde, zjistil jsme, že co se tlumení okolních ruchů týká, nemají konkurenci. Sluchátka nabízí rovnou sedm různě velkých špuntů, díky kterým padnou do každého ucha a dokáží vás zcela odizolovat od okolí, což se hodí například v letadle nebo v již zmíněném vlaku.

1255336154

Obaly a pouzdra

Thorncase
Obaly z bambusu jsou již sami o sobě poměrně zajímavé, natož pak když na nich můžete mít svůj vlastní motiv, jakým je například logo firmy nebo obrázek, který vám namalovali děti. Společnost prodávající obaly Thorncase vám totiž dokáže na zadní část obalu pro iPhone nebo iPad vypálit jakýkoli motiv, což činní váš obal zcela jedinečným. Na rozdíl od ostatních společností, které vytváří reklamní předměty máte možnost objednávat již jediný kus obalu s vašim vlastním motivem. Recenzi takového obalu pak naleznete přímo zde.

Apple Smart Case
Originální obal od Applu zaručuje vašemu iPadu mini nebo iPadu Air nejen bezpečné uložení, ale také fakt, že se nijak významně nezvětší jeho objem. Obal je vyroben z pravé kůže a dokáže vydržet i drsnější zacházení, iPad se přitom i sám čistí při každém zavření displeje. Pokud máte rádi Apple a chcete jej mít všude kde je to jen možné, pak bych nad jiným obalem pro iPad příliš neuvažoval. Recenzi na Apple Smart Case si pak můžete přečíst přímo zde.

Lifeproof
Pokud se chystáte hned po Novém roce do Karibiku, pak si sebou rozhodně vezměte obal Lifeproof. V současné době není na trhu lepší podvodní obal pro iPhone, který dokáže telefon ochránit nejen před vodou, ale také před pádem nebo poškozením při jiných úrazech, které telefonu hrozí. Pokud se chystáte na skutečně extrémní dobrodružství, pak stačí obléct celý obal Lifeproof do speciální vesty Lifeproof Jacket, která pak již přežije i pád z 30 metrů a ochrání váš telefon. Téměř před rokem jsme obal testovali přímo v Dominikánské republice a zde je výsledek.

Mophie Juice Pack AirObal Mophie Juice Pack Air není jen obyčejným krytem na telefon iPhone, dokáže jej nabíjet. Baterie ukrytá v obalu je velmi tenká, takže vám obal nijak extrémně nezvětšuje objem telefonu, přesto však zvýší kapacitu jeho baterie více než dvojnásobně. Jakmile vám dojde energie v telefonu, přepnete na baterii v obalu a máte dalších 100% nabití telefonu, jakmile dojde i toto nabití, pak máte ještě 15% záložního nabití iPhone 5. Recenzi na tento obal s baterií naleznete přímo zde.

LifeProof-fr-iPhone5-1

Ostatní

PS Vita
PS Vita není ani novinkou letošního roku a ani nesouvisí s Applem. Přesto jsme se však rozhodli tuto přenosnou konzoli otestovat a dopadlo to tak, že ji má každý v redakci, což svědčí o tom, že až tak úplně špatná nebude. Sony zkrátka ví jak uspokojit hráče a dokazuje to nejen na PS4, ale také u PS Vita. Recenzi na tuto přenosnou konzoli si můžete přečíst přímo zde.

PQI i-Power 3300
Pokud si majitelé iPhone na něco stěžují, pak je to většinou krátká výdrž baterie. Tu však můžete prodloužit pomocí externích baterií, které umožňují i několikrát nabít telefon a přitom nabízí skutečně kompaktní rozměry i váhu. S dobrým poměrem kvality a výkonu pak přichází baterie společnosti PQI.

LowePro Flipside 300
Ideální spojení zrcadlovky a iPadu mini, tak přesně to představuje batoh LowePro Flipside 300, který nabízí nejen několik přihrádek pro objektivy, jenž si můžete plně nastavit, ale také velmi kvalitní zpracování a kapsičku, do které se přesně vejde právě iPad mini. Pokud tedy fotíte na zrcadlovku a často sebou nosíte také iPad, pak je LowePro Flipside 300 ideálním řešením. Do batohu si pak ještě nezapomeňte přibalit Lightning USB pro připojení zrcadlovky přímo k iPadu.

LaCie Rugged 1TB s USB 3.0/Thunderbolt
Zatím co v loňském roce jsme se dočkali přímo záplavy disků od WD, v letošním roce jich až tolik nebylo a tak zaujala především LaCie, která nabízí svůj disk Rugged v jedinečném ochranném obalu, který funguje tkaé jako zajímavý designový prvek. Přitom disk disponuje jak USB 3.0, tak i Thunderbolt portem a proto jej můžete použít kdykoli a kdekoli, což je obrovskou výhodou.

PQI_3300

Drobnosti pro potěšení

LensPen VidiMax
Pokud jste už nakoupili nějaké ty iOS zařízení nebo rovnou Mac, pak jistě přijde vhodně něco, čím vyčistíte a pak také vyleštíte displej. LensPen jsem ze začátku příliš nedůvěřoval, to se však změnilo již po prvním použití. Zatím co jednou vrstvou pohodlně odstraníte prach a další nečistoty, tou druhou vyleštíte displej stejně, jako když jste z něj poprvé sundali ochranou fólii. Ano určitě můžete i nadále používat tričko, ovšem LensPen skutečně funguje a navíc, co si budeme nalhávat, vypadáte při tom sakra stylově.

DVD Jobs
Film Jobs je prvním filmem, který mapuje život Steva Jobse od doby, kdy se rozhodl založit společnost Apple až do okamžiku, kdy představil první iPod. Film má poměrně rozporuplné reakce a sami nevíme, jak jej hodnotit. Pokud jste však film ještě neviděli, můžete si jej právě nyní zakoupit v každé prodejně s DVD. Na DVD navíc najdete logo Letem světem Applem.

Komiks Steve Jobs
V letošním roce vyšla dvojice komiksů se Stevem Jobsem. Zatím co jeden mapuje celý jeho život, ten druhý se věnuje především jeho duševnu a spojení s vírou. Oba komiksy můžete zakoupit v běžných knihkupectvích a jsou rozhodně zajímavým dárkem za doslova pár korun, který potěší každého, kdo se o Steva zajímá. Naše recenze na komiks Steve Jobs naleznete zde.

Dice+
Čím víc her máme na svých iOS zařízeních, tím méně času věnujeme svým blízkým. Nyní však přichází Dice+, interaktivní elektronická herní kostka, díky které můžete hrát klasické stolní hry typu Člověče nezlob se, ve verzi pro rok 2013, tedy skoro už vlastně pro rok 2014. Dice+ vás opět donutí sednout si s přítelkyní, přítelem, rodinou nebo kamarády k jednomu stolu a nad iPadem se zabavit společně. Na to co vše kostka dokáže se můžete podívat v recenzi přímo zde.

jobs_dvd

Dnes nejčtenější

.