Zavřít reklamu

V čase, kedy sa začíname čoraz častejšie stretávať s virtuálnymi peňaženkami, prichádza Apple so svojim vlastným patentom, ktorý by mohol predpovedať príchod jeho vlastnej meny, iMoney. Nová virtuálna mena by umožňovala používateľom iOS zariadení vykonávať skutočné platby s pomocou virtuálnych peňazí, ktoré by sa ukladali na úložisko iCloud daného používateľa. Apple o tento patent zažiadal už na konci januára / ledna 2013, vďaka čomu sa jedná o pomerne nový patent s pomerne reálnym využitím.

Podľa Applu by mohli používatelia vykonávať svoje platby prostredníctvom technológie NFC, ktorú však podľa Phila Schillera v telefóne iPhone nemáme očakávať, teda aspoň nie v súčasnosti. Apple v patente spomína, že používatelia tejto služby by mohli získavať a zarábať svoje iMoney tým, že by sledovali reklamu, ktorú by im ponúkal vo svojich službách, prípadne si zakúpil kupón v obchode Apple Store. Práve vďaka prvej možnosti sa nemusí jednať o hudbu ďalekej budúcnosti. Konieckoncov, už dnes máme v bezplatných aplikáciách reklamy a s reklamami by sme sa mali stretnúť aj v službe iRadio.

Práve fakt, že by používatelia mohli zarábať virtuálne peniaze, ktoré by mohli následne využívať na vykonávanie platieb, môže byť motiváciou k tomu, aby si používatelia začali viac všímať a uvedomovať reklamu. Služba však bude pravdepodobne viditeľne obmedzená, keďže Apple tvrdí, že s touto virtuálnou menou by bolo možné nakupovať produkty a služby od Applu, prípadne splácať poplatky mobilným operátorom. Apple by okrem toho mohol konkurovať existujúcemu projektu BitCoin, keďže kalifornský gigant si dnes môže pripísať viac ako 500 miliónov aktívnych používateľov s Apple ID. Či sa tak však stane, je otázne.

iMoney

*Zdroj: FreePatentsOnline.com

Dnes nejčtenější

.