Zavřít reklamu

Společnost Kwikset představila nový zámek s názvem Kevo, který umožňuje otevřít dveře pomocí iPhone. Zámek obsahuje standardní klíčovou dírku, díky čemuž můžete pro otevření dveří použít normální klíč. Dále však můžete otevřít bezkontaktně pomocí speciálních přívěšků na klíče, které stačí přiložit k zámku a dveře se automaticky odemknou. Další a pro nás nejzajímavější možností jak dveře odemknout je pomocí iPhone. Stačí když ke dveřím přiložíte svůj iPhone nebo jiný smartphone a dveře se automaticky odemknou.

Pokud se vám již toto libí, pak čtěte dále, protože Kwikset jde ještě mnohem dál. Pokud jste na druhém konci světa a soused vám zavolá, že z vašeho bytu například teče voda, můžete mu poslat přístupový klíč do bytu s omezenou platností například pouze na jeden den, díky kterému může odemknout dveře a kohoutek zastavit. Pokud mu na PayPal pošlete ještě nějaké peníze, pravděpodobně dojedete do vyčištěného bytu. Samozřejmě to stejné lze udělat také pro hospodyni nebo například pro člověka, který venčí vašeho psa. Pokud k vám hospodyně chodí například jen jednou za týden, můžete její přístupový klíč omezit na jediný den v týdnu. Mimo tento den pak nemá do bytu přístup.

Nezapomínejte, že když vše ostatní selže a dojdete k bytu s vybitým iPhonem, stále ještě je zde mechanická možnost jak zámek otevřít pomocí běžného klíče. Otevírání dveří pomocí iPhone nebo pomocí přívěšků na klíče pracuje na principu Bluetooth. Dvě AA baterie v zámku dokáží dveře odemknout a zamknout pomocí bezdrátové technologie po dobu jednoho roku. Poté vás dveře upozorní na docházející energii a pokud toto oznámení budete ignorovat, stále můžete odemknout pomocí běžného klíče. Zámek Kevo by měl být dostupný letos v létě, cena však ještě nebyla stanovena. Další informace můžete sledovat přímo na oficiálních stránkách Kevo.com.

kevolock

Dnes nejčtenější

.