Zavřít reklamu

Světoznámý server The Verge nyní přichází s vlastním tvrzením ohledně projektu iWatch. Jedná se o jedno z nejzajímavějších tvrzení, které se ohledně iWatch prozatím od renomovaných serverů objevilo. Podle The Verge budou obsahovat iWatch plnohodnotný systém iOS, upravený pro hodinky, stejně jako je systém upravený například pro iPad nebo iPod touch. Apple tak nabídne plnohodnotnou verzi iOS, místo alternativního operačního systému, jakým disponuje například iPod nano.

„Zajímavé je, že se Apple rozhodl přepracovat celý operační systém iOS pro hodinky, místo toho aby použil například systém z iPod nano, který se v předchozí generaci iPod nano zdál jako skvělý výchozí systém pro hodinky iWatch. Apple vsází na iOS ve všech svých mobilních produktech,“ uvádí The Verge.

Operační systém který nabízí iPod nano je založený na bázi Pixo OS, který Apple před lety koupil spolu se společností Pixo Sun Microsystems, jenž stála za vývojem tohoto systému, jenž dnes najdeme v každém iPodu s výjimkou iPod touch. Vzhledem k velikosti displeje který lze u iWatch očekávat, je zřejmé, že iOS bude mít značné omezení, i přesto se však jedná pro Apple o nejsnadnější cestu, jak lidem nabídnout iOS aplikace přímo na hodinkách. Verge dále tvrdí, že Apple má v současné době problémy s výdrží baterie.

„Apple má cíl, aby baterie v hodinkách vydržela 4-5 dnů bez nabíjení, ale současné prototypy jsou schopny vydržet maximálně dva dny. Apple má také několik problémů s iOS, které se objevily při předělávání systému pro hodinky. Applu totiž chybí vhodné grafické rozhraní, které by bylo schopné správně a přehledně reagovat na malém displeji,“ dodává The Verge.

iWatch

*Zdroj: theverge.com

Dnes nejčtenější

.