Zavřít reklamu

V App Store může nalézt spoustu různých přehrávačů videa.  Některé fungují dobře, jine vám zase vyhovovat nemusí. Mně byl doporučen právě AVPlayer, který mně velmi mile překvapil. Grafické je převážně šedivé, doprovázeno červenou barvou. Jako celek vše působí jednoduše a pěkně. Aplikace si dala za úkol přehrávat videa v nejpoužívanějších formátech jako XVID, AVI, WMV, RMVB, ASF, H264, MKV… a stejně tak si poradí s českými titulky ve formátech SMI, SRT a TXT. Před první použitím je třeba přenastavit region, aby se vám zobrazovala diakritika správně. Toho docílíte tak, že v Media Explorer kliknete na titulky a potom změníte na Windows Codepage a CP1250. Ještě dodám, že titulky se zobrazí pouze pokud je jejich název zcela totožný s názvem filmu(dá se změnit přímo v přehrávači). Po instalaci vás přivítá jednoduché menu, skládající se ze tří položek:

  • Media Explorer-Zde naleznete všechny soubory, které jste do přehrávače nahráli.
  • WI-FI Transfer který slouží pro bezdrátový přenos souborů.
  • Settings(nastavení)-logicky slouží pro veškeré nastavení.

Líbí se mi, že videa nemusíte nijak konvertovat. Prostě přetáhnete film do aplikace v iTunes. Druhou a možná pohodlnější verzí je nahrávání filmů bezdrátově. Ve WI-FI Transfer  si vyberete, jestli se chcete připojit k nějakému serveru a nebo k FTP klientu. Potom už si jen v prohlížeči(případ serveru) vašeho počítače zvolíte, které soubory chcete nahrát a nebo, pokud máte nějaký FTP klient, tak si je navolíte přímo v iPadu. V nastavení můžete změnit zobrazování titulků, můžete si nastavit heslo a nebo různé další vychytávky. Zajímavostí jsou gesta, která si taktéž můžete přizpůsobit tak, jak vám to vyhovuje a nebo je případně úplně vypnout.

V Media Explorer už naleznete samotné soubory, které můžete různě přesouvat do složek, přejmenovávat a nebo třeba přímo mazat. Během spuštěného filmu si můžete přizpůsobit jeho velikost a barvy. Pokud jsou titulky pozadu, můžete je třeba zrychlit nebo naopak a pomocí gest pak film přetáčíte.

Jak jsem napsal už na začátku, přehrávač mě velmi mile překvapil. Funguje perfektně, videa se mi nesekají, WI-FI přenos je skvělou vychytávkou, české titulky se zobrazují bez problémů… Za celou dobu testování jsem nenašel jedinou chybičku, prostě nic co bych vytknul a nebo změnil.  Ani cena 2.39€ mi nepřijde přemrštěná za kvalitní přehrávač. Možná by výrobce mohl aplikaci plně počeštit.

Aplikaci AVPlayer si můžete na iPod touch a iPhone stáhnout z App Store za 2,39€ tu.

Aplikaci AVPlayerHD si můžete na iPad stáhnout z App Store za 2,39€ tu.

Dnes nejčtenější

.