Zavřít reklamu

real racing 2Real Racing 2 jedna z nejočekávanějších her konce tohoto roku. Hra, ve které najdete 30 licencovaných vozidel (BMW, Volvo, Volkswagen, Jaguar a další značky), skvělý on-line multiplayer, vynikající grafika a reálnost vozu při řízení, náklady přesahující dva milióny dolarů a předchůdce, který měl a má obrovský úspěch…

Ovládání

Real Racing se ovládá stejně jako Real Racing 1, proč vlastně měnit něco co poskytuje hráči určitý komfort, hráči jedničky si zvykli a nekritizovali toto ovládáni a vývojáři z Firemint se řídili tím nejlepším způsobem (Proč měnit něco co funguje na 100%). Na výběr mate ze tří úrovni. Hra se ovládá buď to klasicky pomoci naklánění, nebo pomocí volantu, který se vytvoří na obrazovce.

Hratelnost

Kladu si otázku, zda vůbec Real Racing 2 má nějakou konkurenci, nové NFS: Hot Pursuit? Nemyslím si, Real Racing 2 je ještě o level víš než konkurent ze série NFS. Herní doba kolem 9 hodin se mi zdá taky velmi slušná a nutno říct že hra neomrzí. Hru začínáte jako úplný amatér sotva s 25 000 dolaru „v kapse“ takže prachy mate na VW Golf nebo jiné „fáro“, prostě hned na začátku nemůžete přijít a vyvalit na stůl půl milionu za nejlepšího Jaguara. Jak sem již psal, začínáte jako amatér a postupně se prokousáváte šesti obtížnostmi a celkový počet podniků je krásné číslo 44 což si myslím že je velmi dobré. Za zmínku taky stojí multiplayer, hra je provázána s Game Center, a podporuje hru až pro 16 hráčů.

Grafika

Grafika je jedním slovem úchvatná. Nečekejte rozhodně grafiku známou z PC nebo konzole. Pořád se jedná o mobilní telefon, ale abych pravdu řekl, na Retině to vypadá úchvatně, neměl sem možnost testovat RR2 na 3GS takže netuším, jak to tam vypadá ale na mém iPhone 4 vypadá interiér vozu prostě skvěle, jde vidět, že si opravdu vývojáři z Firemint vyhráli až až. Nutno říct že model poškození je v RR2 taky úctyhodný. Co mě ale zarazilo a asi nejsem sám, tak i přes to všechno jak je interiér krásně do detailu vymazlen, tak bohužel když přepnete pohled na auto, tak hra ztrácí, auta jsou jako krabice co doslova plují nad trati, což mě osobně trochu zamrzelo, ale je jednoduché řešení, jezdit v pohledu z kabiny nebo vám to vadit nebude. Celá hra běží na Mint3D engine, můžete se podívat co tento engine všechno zvládne.

Závěr

Real Racing 2 navázal na veleúspěšný první díl a co víc, zdokonalil se ve všech směrech. Přibyly licencované vozidla, vylepšila se grafika. Multiplayer také hodnotím na výbornou. Určitě koupí Real Racing 2 neuděláte hloupost, vývoj trval necelých 18 měsíců a jde to opravdu poznat, že si s tím opravdu vyhráli do posledního detailu. Hra vás určitě neomrzí jen tak.

Real Racing 2 si můžete pro iPhone/iPod touch stáhnout za cenu 7,99 Euro v Apple iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.